Skip to Content

преносима батерия за телефон

Всяка година се появяват нови смартфони. Но мобилните батерии не се развиват толкова бързо, колкото бихме искали. Преносимите захранвания като външна батерия за телефон, за разлика от същите смартфони и други видове усъвършенствани технологии, не могат да се похвалят със специално разнообразие. И това е съвсем логично. Но все пак трябва да знаете нещо за тях.

Капацитет и придружаващи размери

Най-важният параметър на външна батерия е нейният капацитет, който производителят обикновено посочва в милиамперчаса (mAh). Грубо казано, това е количеството енергия, което енергийната банка може да съхранява (но не и да предава).

Моля, обърнете внимание: поради основните закони на физиката никоя външна батерия не може да прехвърли 100% от съхранената енергия и нито един смартфон не е в състояние да абсорбира напълно получената енергия. Част от ресурса винаги се губи по време на преобразуването на напрежението, а част се губи под формата на отделена топлина.

Средно кумулативните загуби са от 30 до 40%, въпреки че някои (и като правило по-скъпи) модели на външни батерии и смартфони могат да се похвалят с ефективност от около 90% и само 10% загуби. Когато проучвате пазара за Power bank, ви съветваме да гледате моделите с поне 20 000 mAh. Това ви гарантира около 3 пълни зареждания на вашия телефон, когато сте в движение. Понякога разликата в цената между 10 000 и по-големите външни батерии 20 000 mAh е пределно малка и не си заслужава да спестите. Ако сте се насочили да търсите подобни аксесоари за смартфони, може да рогледнете в сайта на mobilepoint.bg за изгодни и качествени външни батерии

Съединители и кабели

Много външни батерии, особено бюджетните модели, се продават безжично. Предполага се, че ще използвате USB кабела, предоставен с вашия смартфон, за свързване . В този случай се уверете, че краят на този проводник (обикновено USB – A или USB – C порт) съвпада с вида на изходния конектор на външната батерия.

Някои външни батерии се продават с вграден или дори вграден кабел. В този случай е важно да се уверите, че краят (най-често micro – USB, Lightning или USB – C порт) отговаря на вашия смартфон. Ако срещнете проблеми с несъвместимостта на портовете, можете да ги разрешите, като закупите подходящ кабел или адаптер.

В допълнение към вида на съединителите на захранващата банка, обърнете внимание и на техния брой. Например, ако ще зареждате две устройства едновременно, потърсете външна батерия с два изходни порта.

Освен това банките за захранване имат и входен конектор за зареждане на самата външна батерия от компютър или мрежа. Обикновено това е micro USB и е включен съответният кабел. Не бъркайте този конектор с изходните портове.

Външен изходен ток на батерията

Скоростта на зареждане на смартфона ще зависи от много параметри на външната батерия, но изходният ток е определящ. Тя трябва да бъде не по-малка от тази, предоставена от производителя на смартфона.

Намирането на оптимален ампераж за вашия смартфон е лесно. Вземете щепсела, който се доставя с устройството, и погледнете стойността OUTPUT. Ще намерите нещо като 5 V – 2 A. Трябва ви числото до A, защото токът се измерва в ампери.

Можете да разберете изходния ток на външната батерия на уебсайта на производителя или в инструкциите. Ако тя има повече от един изходен конектор, тогава силата на тока понякога се посочва директно върху кутията до всеки порт.

Още технологични продукти като смартфони, аксесоари, зарядни, калъфи и умни джаджи може да откриете в сайта на mobilepoint.bg и да поръчате бързо и лесно онлайн

Be the First!

Leave a Reply