Skip to Content

aksesoari-za-kitari-za-spalnia Знаете ли кои са най -удобните чаршафи за вас? Отговорът зависи от това, което търсите по отношение на текстура, издръжливост, топлина и свежест.

Микрофибър срещу памук

Чаршафът от 100% памук винаги е чудесен избор, защото е мек и достъпен. Ако търсите висококачествен памук, можете да изберете памук с изключително дълго влакно,  който да бъде мек и издръжлив.

От друга страна, микрофибърът е плат, изработен от много фини полиестерни влакна, които са достъпни, меки и издържат по-добре от традиционния полиестер. Въпреки това, полиестерът е по-малко дишащ от памука и може да не е най-добрият избор за тези с чувствителна кожа.

Лен срещу памук:

Докато памучните чаршафи се правят от най-меката част на растението, ленените чаршафи се правят от стъблата на ленените растения.

И двете са меки и удобни, но ленените чаршафи обикновено са по-дишащи. Освен това, тъй като са по-устойчиви влакна, този тип чаршафи обикновено са по-издръжливи и устойчиви на цикли на пране. Ако сте от хората, на които обикновено им е горещо през нощта, ленените чаршафи може да са най-добрият вариант за вас!

Като цяло съставът на тъканта и производствените процеси не са важен фактор при избора на добри чаршафи. Но има някои понятия, които трябва да знаете: основните опции са перкал и сатен.

Перкал

Перкалът е основен  матов плат, който е по лек и гладък.

Най-доброто: Тези чаршафи са склонни да имат гладка  текстура, която омекотява с времето и са идеални за хора, които са склонни да се нагорещяват, когато спят.

Сатенът е тъкан, типична с лъскавата си лицева и матовата си обратна страна.

Най-доброто за тези  чаршафи, че те  са склонни да задържат топлина, така че са страхотни за хора, които живеят в студен климат.

Be the First!

Leave a Reply