Skip to Content

onlain-magazinИскате да имате онлайн магазин или вече имате такъв? Надявате се на множество продажби, но това не се случва. Затова в тази статия ще ви посъветваме какво трябва да направите, за да развиете успешно бизнеса си.

На първо място потребителите трябва да намират лесно и бързо съдържанието или продуктите на вашия магазин, в противен случай вероятността да го напуснат е огромна. Колкото по-голяма видимост осигурите на стоките си, толкова са по-големи шансовете те да достигнат до повече потребители.

За да се ориентират лесно потребителите, дизайнът на магазина трябва да бъде по-семпъл, без излишна информация, отклоняваща вниманието. Един изчистен, модерен и стилен дизайн вдъхва повече увереност на клиентите.

На второ място трябва да предоставите най-малко три възможности за клиентска консултация. Независимо колко подробно са описани продуктите, въпроси винаги има от страна на потребителите. Затова трябва да осигурите лесен и бърз достъп за консултиране като телефон, имейл или мигновен чат.

Направете качествени снимки на предлаганите продукти. Добре е да бъдат направени от различни ъгли, също така в няколко разновидности (например ако даден продукт се предлага в няколко цвята) и т. н.

Всеки един продукт трябва да има подробно описани, независимо какво продавате. Клиентите искат да знаят какво купуват, а вие по този начин ще намалите броя на евентуални върнати стоки или недоволни клиенти.

От голямо значение и начинът на плащане. Най-добре е да осигурите няколко начина. Освен по електронен път или наложен платеж, може да предоставите възможност на клиентите да плащат чрез дебитни и кредитни карти, чрез e- Pay, Pay Pal и т. н.

Също така трябва да осигурите безплатна (за предпочитане) бърза доставка от вашия магазин за дигитален PR.

Друго задължително условие за един успешен онлайн магазин е Интернет рекламата. Има няколко начина да рекламирате в Интернет пространството. Една от най-разпространените Интернет реклами е чрез текстов линк, също така под формата на Flash банер, чрез платено търсене и много други възможности.

Be the First!

Leave a Reply